您好,欢迎来到暴趣科技网。
搜索
您的当前位置:首页人教版高中英语必修一Unit 5 Nelson Mandela — a modern hero语篇演练(二十四)

人教版高中英语必修一Unit 5 Nelson Mandela — a modern hero语篇演练(二十四)

来源:暴趣科技网
Unit 5 Nelson Mandela — a modern hero语篇演练(二十四)

时间安排:第八周·周五 演练题型:阅读理解+完成句子 建议用时:25分钟

答案栏:1~4____________

Ⅰ.阅读理解

I met the old man at a café.“Did you hear the radio news yesterday?” he asked me.“No,” I replied.“Anything

exciting?”“Exciting? No! Something very sad. A group of hungry dogs killed and ate my best friend.”

“Oh, dear!” I cried.“How did it happen?”“He was working on the hillside when the dogs attacked him. Since he didn't return, I went to the hillside and found ...”“His body?” I asked. The old fellow drank half of his coffee. “No. I told you they were hungry dogs, didn't I? The big bones were lying everywhere. But they found this.” He pushed open a match box he was holding in his hand. In it was a man's thumb, lying on some white bloody material.

“This is my friend's right thumb. The dogs ate the rest of him.” The old man began to cry. He finished his coffee quickly and left the café. I drank mine and called the waiter.“I'll pay the gentleman's bill. His poor friend — how terrible!”“You've heard the news?” The waiter laughed. “Sure. There's a hole in the bottom of the match box. He put his own thumb through the hole. The blood is red ink, I believe. Is the story worth a cup of coffee, sir?”“But he held the box in his right hand.”“Yes, but listeners look into the box. They just can't take their sight off that terrible thing.”“And when he tells the story, he gets a free cup of coffee!” I said, laughing.“Yes, sir, but only from strangers who come to this town, and, of course, he does us no harm!”

1.We can learn from this passage ________. A.the writer had known about the old man before B.the old man made a living by telling jokes in the café C.the writer came to the café for the first time

D.what had happened to his best friend made the old man mad 2.Having heard the old man's story, the writer ________. A.couldn't help laughing immediately B.didn't believe him at all C.showed great mercy upon him

D.bought the old man another cup of coffee

1

3.The waiter hadn't let out the truth of the old man's story earlier because ________. A.the old man helped the café in some way B.he was nobody but the best friend of the old man C.the old man wouldn't pay for his coffee if he did D.the waiter hadn't seen through the old man's trick 4.As suggested by the passage, what might happen in the end? A.The writer refused to pay the old man's bill. B.More strangers would hear the old man's story. C.The writer decided to make the trick known to the public. D.The old man wouldn't visit the café any more. Ⅱ.完成句子

1.He insisted that those ________________ the problem should be allowed to go home.(work)

他坚持认为,那些算出这道题的人应该被允许回家。

2.Mr. Smith, ____________________ we bought a dictionary yesterday, has been working non-stop for making a donation to the poor.(whose)

昨天我们从其书店买了一本词典的史密斯先生,一直不间断地为穷人捐款。 3.He was kind and friendly to me, __________________________.(grateful) 他对我很友善,对此我非常感激。

4.The small town in ________________ for three years lay in ruins after the war. (live) 他们生活了三年的那座小镇战后变成了废墟。

5.The tent ____________________ yesterday has been blown away last night by the wind.(put)

他们昨天搭起的那顶帐篷晚上被风吹跑了。

6.Something must be done to stop the river from ________________.(pollute) 必须采取某些措施来阻止这条河流受到污染。

7.He was sentenced to death for ________________.(blow) 他因炸毁了这座桥梁而被判处了死刑。

8.After ____________________, he became a math teacher.(graduate) 大学毕业后,他当了一名数学教师。

9.Only when he was in trouble ________________ for help.(turn) 只有当他遇上麻烦时,他才向别人求助。

10.He ________________ the dictionary when he came across new words. (choose) 当他遇到生词时,他选择查词典。

2

答案

Ⅰ.

语篇解读:本文主要讲述了作者在咖啡馆里的一次奇遇,一个老人通过讲述自己编的故事来赚取一杯免费咖啡。

1.选C 考查细节理解。通读全文尤其是文章最后的“Yes, sir, but only from strangers who come to this town”可推知作者是第一次来咖啡馆。

2.选C 考查细节理解。从第三段中作者说的“I'll pay the gentleman's bill. His poor friend — how terrible!”可知作者对这个老人很同情。

3.选A 考查推理判断。从文章最后的“of course, he does no harm”可知,老人在某种程度上使咖啡馆获利。故选A。

4.选B 考查推理判断。通过侍者说的话可以看出咖啡馆没有揭穿老人的把戏,这样就会有更多的陌生人听到这个故事。选B。

Ⅱ.1.who had worked out 2.from whose bookstore 3.for which I was very grateful/ which I was very grateful for 4.which they had lived 5.(that/which) they put up 6.being polluted 7.blowing up the bridge 8.graduating from college 9.did he turn to others 10.chose to turn/refer to

3

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baoquwan.com 版权所有 湘ICP备2024080961号-7

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务