一、 选择题
1. Usually we are at ________ on ________. A. the church; Sunday B. church; Sundays C. the church; Sundays D. church; a Sunday
参:
B
【详解】考查固定短语和介词的用法。句意:通常我们在星期天在教堂做礼拜。at church在教堂做礼拜;on Sundays指每逢周日。故选B。
2. Tim is in good shape physically he doesn't get much exercise. A. if B. even though C. unless D. as long as
参:
B
考点:考查状语从句。
解析:句意为:“尽管Tim不经常锻炼,但他身材很好。”前后是让步转折关系,故选B项。
3. So concentrated ________ on her experiment that she ________ it was time to pick up her daughter.
A. she was; didn’t realize B. was she; didn’t realize C. she was; hadn’t realized D. was she; hadn’t realized 参:
B
4. This kind of plants are_______ .Some day they will_____ forever. A. dying off; die out
B. dying away: die off
C. dying down; die out D. dying out; die away
参:
A
【详解】考查动词短语辨析。句意:这种植物正在相继死去,终有一天它们将会永远灭绝。A. dying off相继死去;die out灭绝;消失;B. dying away(声音、风、光)慢慢变弱;die off相继死去;C.
dying down逐渐变弱;逐渐平息;die out消失;灭绝;D. dying out消失;die away(声音、风、光)慢慢变弱。根据句意故选A。
5. I had just about given myself up for lost _________ I was spotted by a ship. A. when B. while C. as D. until 参: A
6. My cousins _____ in Xi’an. They were born there and have never lived anywhere else. A. live B. lived C. were living D. will live
参:
A
7. Nowadays working women bear a lot more pressure ________them from families and careers. A. put on B. put down C. put aside D. put away 参: A
解析:考查动词短语辨析。这里表示家庭和自己的事业给她们的压力,用put sth on sb. 8. Most probably it will be another 7 hours _____ you can have next meal, so each of you must have your stomach full.
A. since B. when C. after D. before 参: D 略
9. About 25 percent of the people questioned in the survey ______ being healthy as the most important to them.
A. promised
B. ranked
C. voted
D. arranged
参:
B
10. We got lost in the forest and decided to remain _____ we were and waited for rescue.
A.how B.what C.where D.who
参: C
11. Please don’t leave scissors or knives on the table the reach of little children. A. beyond B. over C. above D. within 参:
D
20. That the boy has been involved in a lot of computer games recently might _________ his failure in the mid-term examinations.
A.account for B.hunt for C.search for D.cater for
参:
A
13. Some of the people had ____taken up their arms.
A. truly B. actual C. in the fact D. actually 参:
D
14. ______ label to each of the trees, with detailed introduction of their features, and visitors will know more about them and how to protect them.
A. To attach B. Attach C. Attached D. Having attached 参: B 略
15. The young man helped the company recover , so his boss gave him an apartment ____. A. in return B. in turn C. in charge D. in fact 参:
A
16. —Mary’s got crazy and has been sent to the mental hospital. Did you tell her boss about that? —Yes, but I _______her husband first.
A. can have told B. should have told C. need have told D. must have told 参:
B
17. We should help those in trouble.____, when we become desperate, they will lend us a hand. A.In common B.In particular C.In turn D.In reality 参: C
18. It was not until everybody was present __________the party started.
A. that B. what C. when D. where
参:
A
解析:固定句式强调句的考查。 Not until 位于句首时,引起倒装句:Not until everybody was present did the party start.
二、 短文改错
19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Beijing attract tourists all the year around; the best time to visit Beijing is in October. I pay a visit to
Beijing for the first time on last Friday. I was there for only one day. Therefore, I was able to see lots of interesting sites and I did have great funs. Hardly had I arrived at the train station then I rented a bike. I rode around the city where color1 ful ancient temples decorated the streets, among that my favorite site was the Imperial Palace. Night falling and had to work the next day, I had quick dinner in a restaurant and then took the high-speed rail back home. I am dying to return soon for a long visit.
参:
Beijing attract tourists all the year around; the best time to visit Beijing is attracts
in October. I pay a visit to Beijing for the first time on last Friday. I was there paid 去掉
for only one day. Therefore, I was able to see lots of interesting sites and I did
However
have great funs. Hardly had I arrived at the train station then I rented a bike. I fun when
rode around the city where color1 ful ancient temples decorated the streets, among that which
my favorite site was the Imperial Palace. Night falling and had to work the next day, having
I had ∧quick dinner in a restaurant and then took the high-speed rail back home. a
I am dying to return soon for a long visit. longer
①attract改为attracts “Beijing”做主语,动词为一般现在时第三人称单数。 ②pay改为paid 动作为过去发生,动词pay应变为过去时态paid。
③去掉on
Friday等表示“星期”的词被this,that,next等修饰时不加介词。
④Therefore改为However “我”虽然只待了一天,但看了很多东西,构成转折关系,故应 改成
“However”。 ⑤funs改为fun fun为纯不可数名词。 ⑥then改为when Hardly...when为固定句式。
⑦that改为which 非限定性定语从句中,that改为which。 ⑧had改为having
现在分词做原因状语,had变为having。
⑨quick前加a dinner前有形容词修饰,加不定冠词a/an。 ⑩long改为longer
“我”希望下次的参观更长一些,应用比较级。
三、 阅读理解
20. Jack Ma’s net worth increased $2.8bn overnight as Alibaba forecast sales growth that topped every analyst’s estimate, despite the fact that China’s economy is slowing down.
Mr. Ma, aged 52 this year, is now the richest person in Asia and 14th wealthiest in the world, according to the Bloomberg Billionaires Index. His net worth has climbed $8.5bn this year to $41.8bn.
The latest surge came after China’s largest e-commerce company forecast 45 to 49 percent revenue(收入) growth in the year ending March, demonstrating how investments beyond online shopping are paying off. Shares in Alibaba, where Mr. Ma is chairman, rose 13 percent to a record high.
Alibaba and Tencent, which dominate online shopping and social media, respectively have ventured(冒险) deeper into new areas from cloud computing services to streaming music and video as the country’s economy slows. Alibaba is capturing more digital advertising spending by incorporating(合并) social
elements such as video in its shopping sites.
Alibaba is holding meetings with investors this week. On Friday, the former English teacher said he wasn’t going to discuss corporate forecasts. He took the stage instead to describe how his company had become effectively the world’s 22nd largest economy—just after Argentina—in terms of transaction(交易) by never fearing to think big. Mr. Ma, who said Alibaba revises 10-year plans annually, foresaw the company becoming the fifth-largest eventually by 2036 by serving a burgeoning Chinese middle classes, taking advantage of global trade and making use of its valuable data.
Ma’s comments about the evolution of data-driven technology echoed Masayoshi Son, Chairman of Japan’s SoftBank. SoftBank—Alibaba’s largest shareholder—has invested billions in companies such as ARM with the intention of staking out a leading position in the future Internet of Things.
“The Internet of Things is going to be big because in the past, machines drink electricity,” Mr. Ma told investors. “In the next 20 years, machines will drink data. In the future, no company, no country, no business can survive without data.”
9. What can we infer from the passage?
A. Jack Ma has become the richest person in the world. B. China’s economy is not satisfying.
C. online shopping grows rapidly worldwide. D. Alibaba is the largest company in the world.
10. The underlined word “surge” in Paragraph 3 probably means_____. A. uncertainty B. rapid decline C. dead time D. sudden increase 11. What do we know about Alibaba?
A. It has been providing cloud computing services. B. It makes profits mainly from digital advertising. C. It is China’s largest social media company. D. It aims to research into streaming music and video. 12. What does Jack Ma stress in the last paragraph? A. The importance of the data. B. The investment of global trade C. The necessity sharing information. D. The future of the Internet of Things.
参:
9. B 10. D 11. A 12. A 请在此填写整体分析!
9. B
推理判断题。根据第一段中despite the fact that China’s economy is slowing down.可知中国的经济并不是令人满意的。故选B。 10. D
11. A
推理判断题。根据第四段中Alibaba and Tencent, which dominate online shopping and social media, respectively have ventured(冒险) deeper into new areas from cloud computing services to streaming music and video as the country’s economy slows.可知Alibaba一直提供云计算服务。故选A。 12. A
推理判断题。根据最后一段·中“In the next 20 years, machines will drink data. In the future, no company, no country, no business can survive without data.”可知Jack Ma强调data的重要性。故选A。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- baoquwan.com 版权所有 湘ICP备2024080961号-7
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务