【2019】
D.Answer the questions(根据以下内容回答问题)
Ms.Lauren,a school head teacher,has asked the students to put down notes of what they have learned based on their own experiences.Here is some of what she's got.
☀When your mum is mad, hide what you don't want thrown away. ☀Never, ever say“I hate you”. ☀Even if nothing is in the fridge,don't eat dog food. Believe me, you won't like it! ☀Don't judge people by their looks.Someone could be bad-looking and still be nice. Katie,age 13
Life is like a\"choose your own ending\"book-you can take whatever adventures(冒险)you want. Being nice can get you somewhere. Never ask your dad to help you with a maths problem.It will turn out to be a three-hour lesson.
If you have a problem,share it with your mum. People who do unkind things to you are not your friends. Sally,age 15
63. Katie probably tried dog food when there was nothing in the fridge,didn't she? 【答案】Yes,she did.
【解析】根据文中Even if nothing is in the fridge,don't eat dog food. Believe me, you won't like it! Katie,age 13可知,凯蒂可能在冰箱里什么都没有的时候吃过。这里做肯定回答。一般过去时态,助动词借助did。根据题意,故填Yes,she did.
. Why doesn't Sally ask Dad for help with a maths problem? 【答案】Because Sally's father will give her a three-hour lesson.
【解析】根据文中Never ask your dad to help you with a maths problem.It will turn out to be a three-hour lesson. 可知,因为Sally父亲将给他一个三个小时的课程。故填Because Sally's father will give her a three-hour lesson.
65. Read Sally's and Jackie's notes.What kind of people won't she/he be friends with? 【答案】People who do something unkind. 【解析】【65题详解】
根据文中People who do unkind things to you are not your friends.及When your friend does something stupid, you don't have to follow可知,做一些不友好事情的人们。故填People who do something unkind. 66. What is Jackie and Alex's attitude towards telling lies? 【答案】(They think)it's wrong to tell lies.
【解析】根据Alex Don't tell the teacher that your dog ate your homework, especially if you don't have a dog.及Jackie When you tell a lie, you have to keep telling lies.可知,他们认为说谎是不对的。故填(They think)it's wrong to tell lies.
67. Whom do all four kids mention in their notes? 【答案】Mum/Their mums.
【解析】通读这四个学生写的,他们在笔记中都提到了他们的母亲。故填Mum/Their mums。 68. What will Ms.Lauren possibly do with the notes? Why?
的
【答案】She'll possibly ask the students to share the notes because she wants them to learn something from others' experiences/to avoid making the same mistakes... (Any reasonable answer is acceptable.)
【解析】通读整篇短文可知,Ms.Lauren可能会怎么处理这些笔记。她可能会要求学生分享笔记,因为她希望他们从别人的经验中学习一些东西/避免犯同样的错误。故填She'll possibly ask the students to share the notes because she wants them to learn something from others' experiences/to avoid making the same mistakes.. .
【2018】
D. Answer the questions(根据以下内容回答问题)(12分)
Last month some thieves stole a valuable teapot from a museum in Hong Kong. They took the teapot to America, but the American police found it. The museum sent Mr. Chan, a member of the museum staff, to collect the teapot. On the plane back to Hong Kong, he noticed two men. They were watching him closely. \"Perhaps they're going to steal the teapot again. I must think of a plan,” he thought。
Mr Chan, s daughter, Amy, met him at Hong Kong Afimor. Mr Chan NS was carrying
two boxes. He gave his daughter the pink box and said to her in a low voice, \"Take
this gift box home with great care. \" He walked away with the brown one. The two men followed him.
Amy opened the box at home. She was expecting a pair of sports shoes, but she just found an old teapot. \"This is not a very interesting gift, \" said Amy, a bit disappointed.\"Thats all right. Lets make some tea in it, \"said her mother. Then they found a note in the teapot. It said, \" Dear Amy ,______93____Love Dad.”
The two men kidnapped(绑架)Mr. Chan on his way to the museum. They opened his box and found a pair of sports shoes inside.\"Wheres the teapot? the two thieves shouted at the top of their voice with red faces.\" How dare you cheat us? We saw you give your daughter a box at the airport. Come
with us! Were going to search your home, one of them said。
When the thieves entered Mr. Chans flat, it was dark and quiet. All of a sudden, the door closed and the lights went on. The police were waiting inside.
Amy and her mother came out of the bedroom with the teapot.\"That teapot is very valuable, said Mr. Chan. \"A long time ago it belonged to an emperor. He drank tea from it.”
“We were going to drink tea from it, too, \"said Amy, laughing. 88 Was the teapot found in America? 【答案】Yes, it was.
【解析】第一段原文“they took the teapot to America” . What did Mr Chan notice on the plane back to Hong Kong? 【答案】He noticed two men. They were watching him closely. 【解析】第一段第四行原文 90. What was in the pink box? 【答案】It was an old teapot. 【解析】第三段第一行
91. How did the two thieves feel when they didn t find the teapot? 【答案】They felt very angry. 【解析】由 they shouted 推断得出 92. Where were the thieves caught? 【答案】In Mr. Chan’s flat. 【解析】第五段第一行
93. What did Mr. anrbably we o Amy in the note? Fill in the blank with TWO sentences. 【答案】Call the police right now. Take care of the teapot. 【解析】意思相关即可。
【2017】
D. Answer the questions(根据以下内容回答问题)
88.It was Saturday again.Grace and Karen disliked Saturdays.That was another thing the twins had in common.They shared the same clothes and tied their hair in the same manner.In fact,it was hard for their classmates and teachers to tell them apart sometimes.
Unlike their classmates,they had to get up early at seven every Saturday to prepare for their lessons.Grace had to attend the art lesson and Karen had to attend her ballet lesson.\"How I wish I could do something different today,\"said the twins with one voice.All at once,an idea came to Grace and Karen at the same time.\"How would you like to be me for a day?\"they asked each other.It seemed like a wonderful plan to them.After giving each other a description of their own friends,Grace put on Karen's ballet dress while Karen put Grace's brushes and paints into her bag.Then they left for their classes.
When the art lesson started,Karen was lost.Unlike Grace,Karen was poor at drawing.When the art lesson finally ended,Karen didn't dare to hand in her work.
Meanwhile,Grace was struggling in the ballet class as well.As she had no idea about the dance steps,she had to follow her classmates blindly.As a result,she kept knocking into them.Their ballet teacher became impatient with her,\"Karen,you should remember the basic steps.You can't rely on copying what others are doing.\"
When Karen and Grace got home,they were tired out.They decided that they would never try to be someone else they were not.It seemed that the grass was not always greener on the other side.
88.Did Grace and Karen like Saturdays? 【答案】No,they didn't.
【解析】细节理解题.根据第一段句子It was Saturday again.Grace and Karen disliked Saturdays. 又是星期六,格瑞丝和凯伦不喜欢星期六,可知他们不喜欢星期六.故答案为No,they didn't. .When did the twins get up on Saturdays?
【答案】They got up at seven on Saturdays.
【解析】细节理解题.根据第二段第一行句子they had to get up early at seven every Saturday to prepare for their lessons.他们每个星期六起床很早,七点准备功课.可知是七点起床.故答案为They got up at seven on Saturdays.
90.What was the twins'plan when they decided to do something different? 【答案】Their plan was to pretend to be the other one.
【解析】细节理解题.根据第二段第三行句子they asked each other.It seemed like a wonderful plan to them.After giving each other a description of their own friends,Grace put on Karen's ballet dress while Karen put Grace's brushes and paints into her bag.Then they left for their classes.他们互相问了一句,对他们来说,这是一个很好的计划,在互相介绍他们自己的朋友后,格瑞丝穿上凯伦的芭蕾舞服,凯伦把格雷斯的画笔和颜料放进她的包里,然后他们就去上课了.可知他们的计划是假装另一个.故答案为Their plan was to pretend to be the other one. 91.How did Karen feel at the beginning of the art lesson? 【答案】She felt lost.
【解析】细节理解题.根据第三段句子When the art lesson started,Karen was lost.艺术课程开始的时候,凯伦很迷惑.可知凯伦感到迷惑.故答案为She felt lost. 92.Why did the ballet teacher become impatient? 【答案】Because Karen couldn't remember the basic steps.
【解析】细节理解题.根据倒数第二段最后一句Their ballet teacher became impatient with her,\"Karen,you should remember the basic steps.You can't rely on copying what others are doing.\"他们的芭蕾舞老师就对她不耐烦,\"凯伦,你应该记住的基本步骤.你不能靠模仿别人在做什么.\"可知因为凯伦不记得基本的步骤.故答案为Because Karen couldn't remember the basic steps.
93.What does the underlined part\"the grass was not always greener on the other side\"at the end of the story try to tell us? .
【答案】People always think what the other people own are better than theirs.But it isn't true. 【解析】细节理解题.根据最后一段句子They decided that they would never try to be someone else they were not.It seemed that the grass was not always greener on the other side.可知为了告诉我们人们总是认为别人拥有的东西比他们的好,但事实并非如此.故答案为People always think what the other people own are better than theirs.But it isn't true.
【2016】
D.Answer the questions(根据以下内容回答问题)(12分) Letter A
Young people are always told that they should make the most of their time,that they will never be as free again So,my question is-why fill up all this free time with housework?Parents expect their children to get good grades,be good at sports,and be popular with other kids. However,there is not enough time in the day to do these things and then do housework as well.It's not fair to expect teenagers to give up their precious time to do boring housework.Parents and children both have jobs.Parents' jobs are in the workplace.Their children's jobs are at school. The only difference is that parents get paid and children don't.Parents say that they make their kids do housework to teach them responsibility.But this is just a trick.Parents trick their kids into doing housework because they are lazy.
Yours, Overloaded
Letter B
Both parents and children have jobs.The parent's job is to go to work to earn money.The child's job is to go to school.But we all get hungry.Someone has to cook the meals and clean up afterward.We all wear clothes that get dirty.Someone has to wash them,iron them,and put them away.Chlidren work from 9 until 4.Parents work from 8 until 6.Sure,after 4 o'clock,children have homework.But after 6,parents have homework too.They have to do the shopping,go to the bank,pay the bills,and help their kids with their own homework!
I think it's only fair that teenagers help out a bit at home.They might not like it,but it's good for them.It teaches them how to look after themselves.This is really useful when (93) .
Sincerely, Overworked
88.What is the writer’s question in LetterA?
【答案】Why fill up all this free time with housework? 【解析】由第二行可知
.How are parent’s jobs different from children’s jobs according to Letter A? 【答案】Parents get paid (and/butchildren don't). 【解析】由第一封信的最后一段可知
90.Why does Letter B say it’s good for teenagers to help out a bit at home? 【答案】(Becausethe writer thinks)it teaches children how to look after themselves. 【解析】由第二封信的最后一段第一句可知
91.Who most probably wrote Letter B,a parent or a child? 【答案】A parent.
【解析】由第二封信的最后一段可知
92.The two letters agree that parents and children both have jobs,don’t they? 【答案】Yes,they do.
【解析】由第一封信的第二段第三句以及由第二封信的第一句可知 93.What can be filled in the blank at the end of letter B? 【答案】they leave home to go to college or to live on their own.
【解析】句意为“当...时候,这真的很有用。”所以答案可填they leave home to go to college or to live on their own
2015
D. Answer the questions(根据以下内容回答问题) (12分)
88. Denny believed in Santa Claus, didn’t he? 【答案】No, he didn’t 【解析】
. Where did the Christmas gifts come from according to Denny ? 【答案】From toy-stores/shops(shelves). 【解析】
90. How old was Denny when he wrote the letter ? 【答案】(He was) 7. /He was seven years old. 【解析】
91. Why was Denny not on the “ Nice List” ? 【答案】Because Denny did not believe in Santa Claus. 【解析】
92. What would Denny probably do in order to get a Christmas present ? 【答案】He would probably change his attitude. 【解析】
93. Who do you think answered Denny’s letter ? Give your reason. 【答案】(Any reasonable answer is acceptable.) 【解析】
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- baoquwan.com 版权所有 湘ICP备2024080961号-7
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务