您好,欢迎来到暴趣科技网。
搜索
您的当前位置:首页2019届学年广州越秀区育才实验中考一模测试英语(含解析)

2019届学年广州越秀区育才实验中考一模测试英语(含解析)

来源:暴趣科技网
2019届广州越秀区育才实验中考一模测试

英语

一、语法选择(共15小题;每小题1分,满分15分)

When you step into 1 new environment, you must have a strong wish to fit in. Fitting in means making more friends, 2 more influence(影响) on others and getting more chances to live a happier life. Here is some 3 that can help you.

Be confident. Confidence attracts most people. Everyone is special and there is only one person 4 you in this world. Spend 5 thinking about your strong points. If so, you 6 build up confidence step by step. You won’t have much difficulty fitting in.

Be kind to everyone. Kindness is the bridge to your own 7 . When people notice your kindness, they will return it one day. Always give more than you receive, and think more of others than of 8 . A person 9 cares for others is popular everywhere.

Be active in group activities. Various activities like playing football can help you to be known to 10 . You may add more friends to your circle. At the same time, you’ll be 11 to see how much they like you. Instead of 12 time being alone, go out to dance and sing together with others to develop friendship.

Be optimistic. Optimism makes both you and others feel pleased. It makes a good first impression. A pleasant smile costs the 13 and does the most. Humor catches others’ attention 14 . People will like you for making them live happily.

If you follow what is mentioned above, you 15 by people around you. As a result, you will fit in very well and enjoy your new life. 1. A. a 2. A. had 3. A. advice 4. A. likes 5. A. sometimes 6. A. are able to 7. A. happy 8. A. you 9. A. /

B. an B. to have B. advices B. like B. some times B. will be able to B. happily B. your B. which

C. the C. having C. suggestions C. is like C. some time C. will able to C. happiness C. yourself C. what

1/12

D. / D. have D. suggest D. liked D. sometime D. be able to D. happier D. ourselves D. who

10. A. other 11. A. amazing 12. A. wasting 13. A. little 14. A. to 15. A. will accept

B. the other B. amaze B. wasted B. less B. as well B. won’t accept

C. another C. amazement C. wastes C. least C. either

C. will be accepted

D. others D. amazed D. wasted D. fewest D. also

D. won’t be accepted

二、 完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

Every Friday night, Winston would stand at the gate of the railway station, playing his violin 16 . He smiled to everyone and many people put money into the 17 in front of him. One day, Winston showed up and put his hat on the ground as usual. But 18 from what he always did in the past days, he took out a large piece of paper and laid it on the ground.

It 19 --- Last night, a gentleman named George Miller left an important thing into my hat by mistake. Please come soon, Mr. Miller. About half an hour later, a middle-aged man rushed to Winston in a hurry and said, “It’s you! I know you are an 20 man and will certainly be here.”

Winston asked, “Are you Mr. Miller? Did you lose anything?” “A lottery ticket!” answered the middle-aged man. Winston then 21 it to the man. Yesterday when the man knew that his 22 was worth $ 500,000, he was so 23 ! Then he realized that he threw the ticket together with the money into the young man’s hat!

Someone asked Winston, “You play the violin to make 24 . Why didn’t you keep the ticket and take the prize for yourself?” Winston replied, “Though I don’t have much money, I live happily now. But if 25 I honesty, I won’t be happy forever.” 16. A. angrily 17. A. hat 18. A. usual 19. A. said 20. A. interesting 21. A. returned 22. A. watch

B. silently B. bag B. different B. told B. able B. offer B. clothes

C. happily C. paper C. free C. spoke C. energetic C. sent C. ticket

2/12

D. confidently D. ground D. tired D. talked D. honest D. sold D. car

23. A. puzzled 24. A. friends 25. A. have

三、阅读理解

B. excited B. fun B. remove

C. nervous C. money C. find

D. sad D. mistake D. lose

第一节 阅读下列短文,选出最佳选项。(共20小题,每小题2分,满分40分)

A

Practicing yoga(瑜伽)is a helpful, popular way to keep fit. It has many followers around the world. There are many kinds of yoga. You may have heard of “hot yoga” before. Now, in India, a new kind of yoga, water yoga, is becoming more and more popular among the local people.

In the city of Agra, people practice yoga in water. It is more difficult to practice yoga in water than on land. But practicing yoga in water can be good for your flexibility(灵活性).

Harish Chaturvedi, a lawyer, teaches people water yoga for free - even the poor people can learn from him. “Water yoga can become more popular than other kind of yoga, because the body does not get tired so quickly,” he said. “Everybody can learn to swim, but if they learn yoga at the same time, they will never feel tired.”

“The level of Oxygen is very high in water, and you will not have any breathing problem,” he added. Harish believes that water yoga really helps people to keep away from illness. He mainly trains children. He has classes at the swimming pool of a local sports room regularly. Many children are interested in it and come to team from him.

“Harish is very good at performing yoga in water,” said Sudhir Narayan, a water yoga student. “He is teaching children free of cost and that is a very good thing.” 26. What is Harish Chaturvedi?

A. A teacher.

B. A lawyer.

C. A doctor.

D. A swimmer.

27. Why is water yoga more popular than others?

A. Because you can learn to swim at the same time. B. Because you don’t get tired so quickly. C. Because it can keep people fat. D. Both A and B.

3/12

28. The underlined phrase “for free” in the passage means _______.

A. 快乐地

B. 自由地

C. 免费地

D. 规律地

29. There are more _______ than _______ in Harish’s yoga class.

A. children; adults

B. adults; children

C. women; men

D. olds; adults

30. What can be the best title of the passage?

B

Shirley Jane Temple was the leading child actor of her time, receiving a special Oscar and acting the leading role in films like Bright Eyes and Heidi.

Shirley Jane Temple was born on April 23, 1928, in Santa Monica, California. When Temple was just 3 years old, she began her first low-budget movie Baby Burlesques. Temple’s mother was aware of her girl’s talents by enrolling her in dance classes at the age of 3, so her father became her agent and financial adviser.

When the cute actress was 6 years old, she appeared in her first Hollywood film, Carolina. With Fox Film Corporation, Temple made an additional 8 films. The little actress, singer and dancer with the dancing golden curls became a top earner for the studio.

In 1934, she became a world-famous star in Bright Eyes, which was designed especially for her talents. The young performer showed many wonderful pictures during 1934. She received a special Children Academy Award in February 1935 for her outstanding contribution. President Franklin D. Roosevelt called Temple “Little Miss Miracle” for raising the public’s confidence during times of economic hardship. He even said, “As long as our country has Shirley Temple, we will be all right.” By 1940, Temple had 43 films under her early acting career.

After Temple grew up, she made guest appearances on television shows in the early 1960s and filmed a Comedy that was never released. Temple acted 46 films in her whole life. In 1969, her life got a great change -- she began her diplomatic(外交的) career and worked successfully till her late life. During her political career, Temple had visited China in April, 1977. In 1988, she published her autobiography, a book about her life, Child Star.

Shirley Temple died of natural causes on February 10, 2014, at her home near San Francisco California. She was 85 years old.

Following her death, Temple’s family and friends published a statement that read, “We pay her respects for a life of remarkable achievements as an actor, as a diplomat, and most importantly as our beloved mother,

4/12

A. Ways to keep fit B. Water yoga in India

D. Harish Chaturvedi and his classes

C. Hot yoga in the world

grandmother, great-grandmother, and adored wife of 55 years.”

31. How did Temple’s parents help her step into the entertainment world?

A. Temple’s mother discovered her talents. B. Temple’s mother taught her how to dance. C. Temple’s father took charge of all her life. D. Temple’s father took away all her money.

32. How many films has Temple completed by the age of 12?

A. 8

B. 43

C. 46

D. 85

33. Which film was especially made to show Temple’s talents?

A. Bright Eyes

B. Heidi

C. Baby Burlesques

D. Carolina

34. Why did the President call Temple “Little Miss Miracle”?

A. Because Temple was an adorable child star.

B. Because Temple gave hopes to people in difficult times. C. Because Temple had great achievement in her acting life. D. Because Temple was a very successful diplomat for the country.

35. According to the passage, in what order did these events take place in Temple’s life? a. Temple died of natural causes.

b. Temple became a diplomat for her country. c. Temple visited China during her political career. d. Temple published her autobiography, Child Star.

e. Temple made her first acting in a series of low-budget movies.

f. At the age of six, Temple became well-known for her successful acting. A. f, e, c, d, b, a

C

5/12

B. e, f, b, d, c, a C. e, f, b, c, d, a D. f, e, d, b, c, a

According to a national study, in the summer of 2013, the long – term(长期的)warm weather in the UK has made the number of butterflies increase.

Around 46,000 volunteers(志愿者)took part in the year’s Big Butterfly Count(统计), and they found 830,000 butterflies. Volunteers were asked to make a record. They would record how many times they found one of 21 different kinds of butterflies.

Later, the scientists used the records to find out how many butterflies of different kinds were found across the country. Then, they compared the results to the year before. They found that there was a rise in the number of 15 kinds of butterflies, and some of them went up by 50% compared to recent years. They said the increase in butterfly numbers was a result of warm weather.

However, scientists also said that the number of butterflies was in decline(下降)as a whole, and that we might not see the same result the next year.

Richard Fox, who works for Butterfly Conservation, said, “UK butterflies are in long-term decline. Studies have been done since the 1970s. They show that UK butterflies have declined in type and number.”

He added, “We must halt the long-term decline of these beautiful creatures. The only way is by stopping the damage that has been done to the butterflies’ habitats(栖息地)across the UK.” 36. The volunteers were asked to ________.

A. study 830,000 butterflies B. help scientists take notes

C. record the number of each kind of butterfly D. find how many kinds of butterflies there are

37. What can we learn from the study?

A. There were 20 kinds of UK butterflies. B. 50% more UK butterflies were found in 2013. C. The number of 15 kinds of UK butterflies increased. D. There was a long-term increase in UK butterfly number.

38. What does the underlined part “the same result” in Paragraph 4 mean?

A. The weather is cold. C. UK butterfly numbers decline.

B. The weather is warm.

D. UK butterfly numbers increase.

6/12

39. The underlined word “halt” in the last paragraph means “_________”.

A. stop

B. study

C. make

D. plan

40. What would be the best headline of the passage?

A. Different kinds of butterflies in the UK. B. Big Butterfly Count in the UK in 2013. C. UK Scientists made butterfly numbers increase. D. Warm weather made UK butterfly numbers increase.

D

The National Library of Iceland is a reference library, which means books and other in items our collections cannot be browsed or borrowed, and must be ordered for consulation(查阅)in our reading rooms. The map below shows the location of the National Library. If you want to know more about our library, you can click on the link www. Nli.ie. Opening Hours Location Main & Manuscripts Reading Room, Kildare Street Hours Mon---Wed: 9:30am---7:45pm Thurs & Fri: 9:30am---4:45pm Saturday: 9:30am---12:45pm Kildare Street Exhibitions Mon---Wed: 9:30 am---7:45 pm Thurs & Fri: 9:30am---4:45 pm Saturday: 9:30 am-4:45 pm Sunday: 1---4:45 pm National Photographic Archive, Temple Bar, Reading Room(appointment only) NPA Exhibitions Tues &Weds: 10 am---1 pm Thurs: 10 am---1 pm and 2:30---4 pm Mon---Sat: 10 am---5 pm

7/12

Sunday: 12-5 pm Readers’ Tickets

Anyone over 16 years of age who wishes to use NLI collections may apply for a readers’ ticket. A reader’s ticket is valid(有效的)for three years and give readers access to all our collections. You must bring your ticket with you when using the reading rooms. A reader’s ticket is not required to access newspapers or other items on microfilm.

What you should bring

All applicants must produce a form of photographic identification, such as a passport, driver’s license, student card and so on.

Applying for a reader’s ticket and using the Reading Rooms

You can apply for your ticket in our Main Reading Room. It only takes a few minutes to process an application and issue a ticket. You will need to complete an online registration form. We will then check your identification, take your photograph and provide you with a reader’s ticket. Renewing your reader’s ticket

Please bring your most recent reader’s ticket with you when renewing your ticket. If the expiry date(有效期)is greater than 12 months, you will also need to produce a form of photographic identification.

41. The National Library of Iceland is located on ________.

A. Nassau Street

B. Kildare Street

C. Dawson Street

D. Dame Street

42. At which time can you visit the Main & Manuscripts Reading Room of the National Library?

A. At 6:45 pm on Thursday. C. At 9 am on Saturday.

B. At 10 am on Sunday. D. At 5 pm on Monday.

43. You must ________ when applying for a reader’s ticket.

①take a photo of yourself ②have valid identity documents ③be older than 16 years old

A. ②③

B. ①③④

④fill in a paper registration form C. ③④

D. ①②④

44. Which of the following about the National Library is NOT true, according to the passage?

8/12

A. It is not a lending library.

B. Reader’s tickets are valid for use in its reading rooms C. There is no need to renew reader’s tickets after they expire. D. Certain categories of material can only be viewed by appointment.

45. The passage is probably taken from a(n) ________.

第二节 阅读填空(共5小题,每小题1分,满分5分)

阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项(答案按照题号填答题卡,E=AB)

Mr. Johnson worked in a restaurant. He worked there for ten years. 46 And at last he was sent away. He hated hard work and stayed in the city.

Once something was wrong with his ear, he had to see a doctor. 47 And five minutes later he had to pay the doctor twenty dollars. He thought it was easy to get much money. So he came to the small town and opened a hospital. 48 But soon they found he couldn’t treat them at all and his medicine wasn’t useful. People hardly came and he had nothing to do.

One evening he heard a knock at the door. 49 He thought he had a bad cold and he asked him to take some medicine. After that the man left. 50

On the third day a young man came in and said, “Thank you very much, doctor!”

It surprised Mr. Johnson. He said, “I haven’t seen you before. What do you thank me for?” “My uncle died from your wrong treatment the day before yesterday and he left much money to me.” A. He got up quickly and saw a traveler lying in front of his hospital. B. But he wasn’t a good cook.

C. The doctor looked him over and gave him some medicine. D. The following morning he was told the traveler died in a hotel.

E. At first the people there knew nothing about him and they came to see him.

四、写作(满分35分)

9/12

A. website B. magazine C. newspaper D. advertisement

第一节 单词拼写(共6小题,每小题1分,满分6分)

51. If you want to c the bus, you’ll have to hurry. It leaves in 5 minutes. 52. Can you give me some s on how to learn English well?

53. He is very p with his students and will explain again and again until they really understand. 54. Please don’t make ant n . The baby is sleeping.

55. Della couldn’t a a Christmas present for her husband so she sold her beautiful hair. 56. Human beings and n are closely linked. We should always protect the environment. 第二节 完成句子(共7小题,每小题2分,满分14分) 57. 妹妹问我是否可以帮她学英语。

My sister asked me I her her English. 58. 他外出旅行时,他的宠物都由邻居照看。

While he was traveling, his pet by his neighbor. 59.昨晚我哥哥直到完成作业才从房间出来。

Last night my brother out of his room he finished doing his homework. 60. 多么有用的信息啊!我该早点来找你。

! I should have come to you earlier. 61.我为那男孩难过,但不知道怎么帮他。

I felt sorry for the boy, but I didn’t know him. 62.对我们来说,尊敬老师是很重要的。

for us our teachers. 63.《泰坦尼克号》是我看过最棒的电影之一。

Titanic is the most wonderful I have ever seen.

第三节 书面表达(共1题,满分15分)

某校对全校学生的课外阅读情况做了个问卷调查。请根据下列调查数据和相关文字提示,以Let’s Read

10/12

More! 为题,用英语写一篇短文,说明课外阅读的现状和意义,并就中学生如何更好地开展课外阅读活动提出你的建议。 要点 调查数据 内容 某校学生每天的课外阅读时间 3小时以上:11% 1–2小时:33% 1小时以内:56% 阅读意义 1.增长知识2.提高解决问题的能力3.培养良好的习惯 你的建议

注意:1)所写内容必须包括表格中的所有信息,可适当发挥; 2)文中不得出现你的真实姓名或学校名称; 3)表达清楚,语句通顺,意思连贯,书写规范;

4)词数不少于80。文章的开头已为你写好,不计入总词数。

Let’s Read More!

To go with the Civil Reading, our school has done a survey.

11/12

(至少两点)

参: 一、语法选择。 ACABC CCCDD DACBC 【详细解析】

1. 考查冠词辨析。根据句意可知,这里指的是进入一个新的环境,表泛指,故用不定冠词,new前用a。故答案选A 。

2. 考查非谓语动词。动词短语have influence on…,对…有影响,与前文making more friends 为并列结构,故也用-ing形式,故答案选C。

3. 考查名词辨析。根据句意可知,此空填“建议”。advice与suggestion均表示建议,但advice为不可数名词,根据句子中谓语动词is可知,后面接不可数名词,故答案选A。

4. 考查介词辨析。根据句意可知,此处表达“世界上只有一个人像你”,介词like表示“像”,没有人称和时态的变化,故答案选B。

5. 考查名词词组辨析。根据句意可知,此处表达“花费一些时间去思考你的强项”,sometimes是副词“有时”,some times是“几次”,some time是“一些时间”,sometime是副词,表示“某个时候”。故答案选C。 6. 考查短语的时态。该句含有if引导的条件状语从句,主从句时态遵循“主将从现”原则,主句用将来时,短语be able to 的将来时为 will be able to。故答案选C。

7. 考查名词辨析。根据句意可知,此处表达的是“友好是通往自己幸福的桥梁”,happy是形容词幸福的,happily是副词,happiness是名词幸福,happier是形容词比较级,故答案选C。

8. 考查代词辨析。根据句意可知,此处表达“要多想着别人而不是你自己”,you“你”,your“你的”,ourselves“我们自己”均不符合,而应用yourself“你自己”,故答案选C。

9. 考查定语从句。分析句子结构可知,从句缺乏主语,主语为人,且不可省略,故排除A、B、C,答案选D。

10. 考查不定代词辨析。根据句意可知,此处be known to表达“被其他人认识”,other“其他的”,后面需

12/12

接名词;the other “另一个”,后需接名词;another“另一个”,后需加名词。Others“其他”,后面不需加名词,可以表示其他人的意思。故答案选D。

11. 考查形容词辨析。根据句意可知,此处表达“看到他们那么喜欢你,你将会感到很惊奇”。Amazing“令人惊奇的”,形容物;amazed“感到惊奇的”形容人。故答案选D。

12. 考查动词短语。根据句意可知此处表达“与其浪费时间独自待着”,Instead of+V-ing,故答案应选A。 13. 考查形容词的最高级。根据句意,此处表达的是“一个令人愉快的微笑耗费的最少却能做到最多”,least和fewest都表示最少的意思,但least对应修饰的是不可数名词,而耗费的东西是不可数的,故答案选C。 14. 考查副词辨析。to是介词;as well“也”,放于句末;either“也”,多用于否定句中,放于句末;also“也”,用于肯定句,放在句中。故答案选B。

15. 考查动词的时态语态辨析。句子是有if引导的条件状语从句,句子时态遵循“主将从现”原则,故用将来时态,“被周围的人接受”,表达的是被动,accept的被动为be accepted,将来时为will be accepted,故答案选C。

二、完形填空。 CABAD ACCCD 【详细解析】

16.考查副词辨析。 根据下文smile可知,拉小提琴的Winston应该是很开心,angrily“生气地”;silently“安静地”;confidently“自信地” 均不符合句意,而happily是开心地,与下文相呼应。故答案选C。 17.考查名词辨析。Hat“帽子”,bag“背包”,paper“报纸”,ground“地面”,由下文的put his hat on the ground,可知,此处用hat,故答案选A。

18.考查词组辨析。根据句意可知,Winston做了一件与之间不同的事情,took out a large piece of paper and laid it on the ground,different from表示“与…不同”,故答案选B。

19.考查动词辨析。由下文可知,此处表达的是纸上写着,told“告诉”,spoke“说”,talk“谈话”,均不符合句意,said表示“说、写着”,故答案选A。

20.考查名词辨析。Interesting“有趣的”,able“有能力的”,energetic“精力充沛的”,honest“诚实的”,由上下文可知,此处Winston捡到中年男人的东西归还给他,表达的是诚实的意思,故答案选D。

21.考查动词词义辨析。Returned to“归还”,offer to“提供”,sent to“送”,sold to“卖给”,由上下文可知,此处Winston是将东西归还给中年男人,故答案选A。

22.考查名词辨析。Watch“手表”,clothes“衣服”,ticket“票”,car“小汽车”,由上文“A lottery ticket!” answered the middle-aged man可知,此处答案应选C。

13/12

23.考查形容词词义辨析。Puzzled“困惑的”,excited“兴奋的”,nervous“紧张的”,sad“难过的”。由上下文可知,中年男人发现丢了票之后,很着急很紧张,故答案选C。

24.考查名词词义辨析。Make friends“交朋友”,make fun“开玩笑”,make money“赚钱”,make mistake“犯错误”。由上文可知,Winston靠拉小提琴赚钱,故答案选C。

25.考查动词词义辨析。Have“拥有”, remove“移动”, find“寻找”, lose“丢失”,由上下文可知,这里想表达的是,如果丢失了诚信,就永远不会开心。故答案选D。

三、阅读理解。 (A)BDCAB 【详细解析】

26. 细节题。根据第三段的第一句 “Harish Chaturvedi, a lawyer, teaches people water yoga for free- even the poor people can learn from him.” 中,a lawyer 和Harish是同位语,故Harish是一个律师,选B。 27. 推断题。根据第三段 “Everybody can learn to swim, but if they learn yoga at the same time, they will never feel tired.” 虽然每个人都可以学游泳但是如果他们同时也学水上瑜伽他们就不会觉得累。可以推测出水上瑜伽是需要同时学游泳,而且是不会那么容易累的运动。故答案选D。

28. 推断题。根据第三段第一句 “Harish Chaturvedi, a lawyer, teaches people water yoga for free- even the poor people can learn from him.” 由后半部分even the poor people can learn from him即使是穷人也可以跟他学习,说明他是免费交人们学水上瑜伽。故答案选C。

29. 推断题。根据第五段第二句 “He mainly trains children. ” 可知,Harish主要教的是小朋友,可推断小朋友应该比成人多。故答案选A。

30. 主旨题。根据首段最后一句 “Now, in India, a new kind of yoga, water yoga, is becoming more and more popular among the local people.” 及下文对水上瑜伽的介绍可知,文章主要讲的是印度现流行的水上瑜伽。

(B)ABABC 【详细解析】

31. 推测题。根据第二段第三句 “Temple’s mother was aware of her girl’s talents by enrolling her in dance classes at the age of 3” 可推测出,Temple进入娱乐圈最初是因为她妈妈在她三岁的时候发现了她的舞蹈天赋。故答案选A。

32. 推理题。根据第四段最后一句 “By 1940, Temple had 43 films under her early acting career.” 上文提到Temple出生于1928年,故1940年时她刚好12岁,所以直到她12岁,她一共演了43部电影。故答案选B。

14/12

33. 细节题。根据第四段第一句 “In 1934, she became a world-famous star in Bright Eyes, which was designed especially for her talents.” 可知,电影Bright Eyes是为展示Temple的才华而制作的。故答案选A。 34. 细节题。根据第四段第四句 “President Franklin D. Roosevelt called Temple “Little Miss Miracle” for raising the public’s confidence during times of economic hardship.” 可知富兰克林总统是因为在经济低迷时期Temple仍能提高人们的信心而称之为“神奇的小小姐”,提高信心,即give hopes to给予人们希望,故答案选B。

35. 细节题。根据第二段第二句 “When Temple was just 3 years old, she began her first low-budget movie Baby Burlesques.” 可知,Temple的电影Baby Burlesques即序号e应该排列在第一位,故可以排除A、D,根据 “Temple had visited China in April, 1977. In 1988, she published her autobiography, a book about her life, Child Star.” 可知Temple是先访问了中国再出版Child Star.所以序号c应该在d之前,故答案选C。

(C)CCDAB 【详细解析】

36. 推测题。根据第二段第二句 “Volunteers were asked to make a record. They would record how many times they found one of 21 different kinds of butterflies.” 志愿者们会记录21种不同的蝴蝶中的一种出现的次数。可推测,志愿者们应该是被要求对每一种蝴蝶的数量进行记录,故答案选C。

37. 细节题。根据第三段第三句 “They found that there was a rise in the number of 15 kinds of butterflies, ” 可知,有15种蝴蝶的数量增加了。故答案选C。

38. 推测题。根据第三段最后一句“They said the increase in butterfly numbers was a result of warm weather.”他们发现因为气候变暖所以蝴蝶数量增加了,因此下文说的明年也许不会是同样的结果,“同样的结果”指的是蝴蝶数量增加。故答案选D。

39. 猜词题。根据最后一段 “We must halt the long-term decline of these beautiful creatures.” 我们必须控制住蝴蝶的数量下跌。halt相当于stop,停止,制止。故答案选A。

40. 主旨题。根据首段,可知本文讲述的是2013年英国的蝴蝶数量大统计与及该统计结果引发的热议。故答案选B。

(D)BCEAD 【详细解析】

41. 细节题。根据第一段下方的图表左方可知图书馆的地址Location: Main&Manuscripts Reading Room, Kildare Street, 故答案选B。

15/12

42. 细节题。根据第一段下方的图表右方可知图书馆的开放时间段hours,只有B选项符合该开放时间表。故答案选D。

43. 细节题。根据倒数第二段最后一句 “You will need to complete an online registration form. We will then check your identification, take your photograph and provide you with a reader’s ticket.” 可知办图书卡需要在网上填表,提供身份证明及拍照,故答案选D。

44. 细节题。根据最后一段第一句 “Please bring your most recent reader’s ticket with you when renewing your ticket. ” 如果图书卡过期了是需要补办的。故答案选C。

45. 推测题。根据第一段最后一句 “If you want to know more about our library, you can click on the link www. Nli.ie.” 可推测出该文章是来自于网站。故答案选A。

第二节 阅读填空。

46. 上文提到Johnson在一家饭店工作,所以他可能是个厨师。下文提到他被辞退了,说明他不是一个好厨师。故答案选B。

47. Johnson去看医生医生给他检查,然后给他开药。故答案选C。

48. 由下文人们很快知道他不能治好病,他开的药也没有效果。可推测前文应该是人们一开始不了解他所以去给他看病了。故答案选E。

49. 上文是听到有人敲门,所以下文应该是Johnson连忙起床开门,开门后看到一个流浪汉躺在门前。故答案选A。

50. 由下文的年轻人说他叔叔因为吃错Johnson开的药而死了,给年轻人留了很多财产可推测上文应该是第二天Johnson听到了流浪汉死了的消息。

四、写作。 第一节 首字母填空

51. catch 52. advice 53. patient 54.noise 55.afford 56.nature

第二节 完成句子

57. If, could help, with 58.was being looked after 59.didn’t come, until

60. What useful information 61. how I can help 62.It’s important, to respect 63.one of, movies that

16/12

第三节 书面表达

Let’s read more!

To go with the Civil Reading,our school has done a survey and found that 56% of the students spend less than one hour reading after class each day, while 33% read for 1 to 2 hours, and only 11% read for more than 3 hours.

This is not satisfying. As we all know, reading makes a full man. Reading not only increases our knowledge, improves our ability to solve problems, but also helps us form a good habit and makes our life colorful.

As students, it's time for us to read more. Let's start reading clubs, set classroom bookshelves and organize reading competitions, so that we can do better in our study.

17/12

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baoquwan.com 版权所有 湘ICP备2024080961号-7

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务